Nu blir Mediekompaniets sporterbjudande ännu starkare

November 30, 2022

Mediekompaniets lokala sportkontexter har länge varit en attraktiv annonsyta. Nu blir vårt sporterbjudande ännu bättre. Vi har nu ett samarbete med Everysport Media Group (ESMG) och alla deras nischsajter. Mediekompaniet kan nu även erbjuda er kunder att synas på sajter som t. ex SvenskaFans, FotbollDirekt, HockeySverige och EliteProspects.

Våra nya nischsajter har tillsammans över två miljoner unika besökare i veckan och har en målgrupp, som förenklat är: män, +35 år och som har hög snittinkomst. Med våra nya sajter, tillsammans med vår redan starka lokala sportbevakning, täcker vi in lokal, nationell och internationell sport. Alla tre nivåer driver stort intresse.

En nischsajt som spänner över alla tre nivåer är SvenskaFans. Sajten utgörs av 300 redaktioner, 1000 skribenter, 170 000 medlemmar och har 340 000 unika besökare i veckan. Vi tog en pratstund med chefredaktör Aldijana Talic, för att höra hur SvenskaFans bevakar fotbolls-VM.

Aldijana Talic, chefredaktör SvenskaFans. Foto: News Cision.

Varför ska man gå in på SvenskaFans under fotbolls-VM, när alla inhemska ligor har uppehåll?
– SvenskaFans kommer att bevaka mästerskapet på ett heltäckande sätt. De spelarprofiler som till vardags återfinns i ligorna intar en och samma scen med sina landslag och fokus kommer att ligga på deras och lagets prestationer samt fansens engagemang och respektive nations egen bevakning av mästerskapet. Det är samma intresse som vanligtvis återfinns under ligaspelet, men fokusen intensifieras. Vi rapporterar om VM med en omfattande redaktion initierade skribenter samt vår ordinarie centralredaktion – sammanlagt jobbar över 30 engagerade reportrar med bevakningen. Utöver den mer plikttrogna bevakningen med lägesuppdateringar i inför- och matchrapporter, fylls SvenskaFans flöden med senaste nytt i en VM-feed, i fördjupningar, krönikor samt spelarporträtt.

Har ni någon särskild bevakning med fokus på allt icke-fotbollsrelaterat som omgett VM i Qatar?
– Till detta mästerskap tillför vi även en bred rapportering om de parallella frågor som VM omgetts av. Genom våra samarbeten med bland andra Blankspot och Idrettspolitikk.no fördjupar och breddar vi perspektiven som för fans och besökare kan vara relevanta att känna till i samband med att mästerskapet pågår. Med röster från respektive samarbete berättar vi exempelvis mer om frågor avseende de Qatariska migrantarbetarnas rättigheter samt inte minst den högaktuella frågan om var fansen ska inackordera sig i Qatar under mästerskapet då landet inte rymmer alla som väntas komma.

Utöver fotbollsbevakning täcker Mediekompaniets nya nischsajter även in sporter som ishockey, innebandy, bandy och golf.

– Sammantaget blir det ett kraftfullt sportpaket, säger Erik Möller, Försäljningschef Digital på Mediekompaniet.

Intresserad av att annonsera på Mediekompaniet plattformar? Kontakta gärna Erik Möller för att höra mer om möjligheterna för just er att synas i en svårslagen kontext.

Relaterade artiklar