Möt Lita Nazar, vår nya Marketing & Communications Director

September 20, 2021

För Lita är Mediekompaniet ett kärt återseende och det kändes självklart att tacka ja till rollen som Marketing & Communications Director.
– Så klart det är lyxigt att börja på ett nygammalt jobb där man redan känner många av kollegorna och vet vilken kompetens och potential som finns, berättar Lita.

Fokuset framåt är tydligt, Mediekompaniet ska bli ännu bättre på att visa effekten av annonsering i lokala redaktionella miljöer för annonsörerna.

– Vi kan tycka det är konstigt att inte fler väljer lokal media som plattform, med tanke på de fantastiska effekterna annonsörerna får. Men där får vi rannsaka oss själva, vi får helt enkelt bli ännu bättre att lyfta resultaten men framför allt bidra till att förändra bilden av lokal media.

Lita tror att diskussionen om ”papperstidningens död” lett till att vissa annonsörer valt bort lokala redaktionella plattformar helt i onödan. Man har missat att landets redaktioner gjort ett stort jobb i att både bygga upp smarta tekniska plattformar men också lyckats attrahera läsare. Den lokala morgontidningen har blivit digital och inte bara tar folk del av lokala nyheter och annonser, de är också villiga att betala för det.

– Många trodde ju att det aldrig skulle gå att ta betalt för nyheter, men då missbedömde man helt klart läsarna. Trenden med digitala prenumeranter går uppåt och folk förstår värdet av riktig journalistik i en säker kontext.

Det är just den säkra kontexten med en ansvarig utgivare som Lita tänker borde attrahera fler annonsörer. Speciellt när andra stora plattformar kämpar för att skapa en säker kontext för annonsörerna så har Sverige en lagstiftning som gör att redaktionella medier naturligt har ett större ansvar.

– Jag brinner för kraften i det lokala och är övertygad om att det kurerade redaktionella innehållet har en allt viktigare roll att spela i samhället, förklarar Lita. Det är min ambition att fler varumärken ska upptäcka vilken potential som finns och bli triggade att våga satsa ännu mer. Att resultatet blir bra behöver de inte ens oroa sig för.

Tre saker jag inte klarar mig utan

– Jag älskar att läsa och jag varvar fysiska böcker med ljudböcker för att hinna med att plöja mig igenom så mycket som möjligt. Just nu läser jag roat Tone Schunnessons Dagarna, Dagarna, Dagarna och lyssnar sorgset på Diamant Salihus Tills alla dör.

– Andas. Jag kan verkligen rekommendera alla att gå någon kurs i yogisk andning eller liknande. Sen jag började använda mina lungors fulla potential har mycket i- och runtomkring mig blivit än bättre.

– Snällhet, mycket åtråvärd egenskap idag och kommer bli det än mer framöver. Mot dig själv, din närmaste omgivning och samhället i stort.

Relaterade artiklar