Möt Erik Möller – vår nya försäljningschef digital

September 5, 2022

För Erik är titeln som försäljningschef digital ny, men det är egentligen det enda som är nytt. Han började på Mediekompaniet redan 2013 (förutom en sväng till Bonnier News) och har jobbat med försäljning av både digitalt och print. Nu får han ansvar att leda försäljningen och att utveckla Mediekompaniets digitala erbjudande.

Grattis till nya titeln! Berätta vad du ser som största möjligheterna framåt?

– Traditionellt har man tenderat att titta på print och digitalt som separata kampanjer men vi ser ju effekten av multimediala kampanjer och därför har vi de senaste åren arbetat med att integrera våra print- och digitala erbjudanden samt lyfta våra bevis för att det ger en ökad effekt, förklarar Erik.
– Här har vi vår fantastiska MK Insight Studio som har data på det mesta. Vi behöver inte sitta och gissa utan vet vad som fungerar och ger effekt. Det är också det som jag vet att många kunder uppskattar med oss.

Multimedialt alltså! Har du några tips till annonsörerna?

– Våga testa! Så enkelt är det, uppmanar Erik. Se inte dina medieinvesteringar som åtskilda silos utan kom till oss så tar vi fram ett förslag på upplägg. Dessutom får du bra data från vår Insight-team som gör det lättare att få igenom den här typen av investeringar. Det är svårt att tacka nej när man ser vilka fina resultat man kan uppnå.

Vad kommer få dig att studsa upp ur sängen när hösten kommer?

– Jag ser fram emot att presentera våra nya digitala annonsformat som vi tagit fram tillsammans med vår partner Adnami. För oss är det viktigt att balansera det redaktionella materialet med de köpta utrymmena. Det är därför vi kan erbjuda renare ytor till våra annonsörer. Vårt mål är inte att utveckla maximalt med annonsytor på en sajt, utan att snarare hitta format som smälter in naturligt och ger ett mervärde till läsaren. Jag är glad att vi nu kan presentera att video-format som vi vet är efterlängtat.

9 år på Mediekompaniet, vad är hemligheten?

– Jag tror verkligen på den redaktionella kontexten som våra nyhetspartners erbjuder. Det är en unik miljö för varumärken att synas i och vi ser att det blir allt viktigare för läsarna med seriöst innehåll.

– Dessutom är det lokala fokuset superviktigt. Jag är själv uppvuxen i Åkersberga och för mig var DN lokaltidningen. Men när jag flyttade till Växjö för att plugga upptäckte jag hur stor roll de lokala tidningarna spelade i människors liv, det var den naturliga källan till nyheter. Redaktionerna har en grym förmåga att fånga upp alla typer av nyheter, stort som smått. Innehållet berör människors vardagliga liv.

Relaterade artiklar