Därför är brand saftey på allas läppar

February 16, 2023

CES, världen största techmässa som anordnas i Las Vegas, var äntligen tillbaka i år med full styrka efter en tuff tid under pandemin. I år låg fokuset på ett ämne som vi på Mediekompaniet tycker är extra viktigt, nämligen brand safety.

Trots att många plattformar idag arbetar med att annonsörer inte ska hamna intill varumärkesskadligt innehåll, ställs det krav på bättre garantier för brand safety. Att synas i en säker annonsmiljö har aldrig varit så viktigt som nu.

Vikten av att veta att ditt varumärke syns på rätt sätt och på rätt ställe är avgörande för att bygga förtroende. Det har även de stora sociala medieplattformarna förstått som nu gör det möjligt för varumärken att enklare styra var de ska synas någonstans.

Flera andra SoMe-aktörer tog tillfället i akt att lyfta de utmaningar de tampas med vad gäller varumärkessäkerhet på deras plattformar under CES.

Pinterest är en av aktörerna som utökat ansträngningarna för att bevisa mervärdet för annonsörer. På CES lanserade Pinterest ett verktyg som kommer att försöka ge varumärkespartners bättre analys av sina annonser på plattformen på ett säkert sätt.

Pinterests CRO Bill Watkins förklarade att toxicitet inte längre är ett oförhinderligt resultat av sociala medier, utan att det mer är en plåga som varumärken måste skyddas mot. Plattformen började ta dessa steg 2018, när de förbjöd politiska annonser, och även senare i april 2022 när de förbjöd desinformation om klimatet på sin plattform.

Foto: Alex Kotliarskyi, Unsplash.com

Dock finns det aktörer som går mot strömmen. Under CES valde Twitter att meddela att de skulle återuppta politiska annonser, vilket avslutar ett treårigt förbud som ursprungligen utlöstes på grund av oro för att sprida desinformation om USA-valet. Att åter tillåta politisk annonsering tolkar vissa som ett desperat försök från den nya ägaren miljadären Elon Musik att både locka tillbaka användarna och annonsörerna.

– För oss på Mediekompaniet är Brand safety en av våra viktigaste USP:ar där vi jobbar hårt för att skapa en sund miljö för annonsörer att vistas i. Det är oerhört viktigt för varumärken och annonsörer att synas i en kurerad och säker miljö, och kommer att bli det alltmer framöver. Jag ser det som ett tidstecken och en självklarhet att olika sociala medieplattformar nu försöker jobba mer med dessa frågor, säger Lita Nazar, Marketing & Communications Director på Mediekompaniet.

– Själv är jag tveksam att annonsörerna kommer uppskatta Twitters tvära kast. Långsiktighet kommer vara nyckeln till bra relationer, säger Lita Nazar.

Relaterade artiklar