Boosta med lokala kampanjer

February 21, 2022
På Mediekompaniet kan du mäta och följa upp dina multimediala kampanjer. Foto: Unsplash/Pexels

Framgångsrik marknadsföring bygger på rätt mix av kontext, budskap och format. Telenor är ett av varumärkena som hittat en gyllene formel som passar deras erbjudande perfekt. Med ett lyckat resultat har de kombinerat print och digitalt i kampanjer i närområdet runt deras fysiska butiker.


Telenor är ett av Sveriges största telekombolag och ett av affärsområdena är abonnemang och mobiler. Man har 44 egna butiker runt om i landet och flera av de stora elektronikkedjorna är återförsäljare. Att känna på och se mobiltelefonen innan köp är viktigt för många konsumenter. Och när man slutligen fattar beslut om att köpa en ny mobil är det ofta nära knutet till att man också uppdaterar sitt mobilabonnemang. Det gör att de personliga kontakttillfällen som uppstår i en butik är viktiga för Telenor.

– Vi ser att kundernas köpresa sker fram och tillbaka i flera olika kanaler och att någonstans i resan sker ofta ett besök till butik, berättar Jacob Ekman, kundansvarig på Telenors mediebyrå PHD. Därför fungerar det bra att förstärka centrala kampanjer med lokala kampanjer där vi lyfter erbjudanden och de lokala butikerna/återförsäljarna.

Jacob Ekman, kundansvarig, PHD.

I de lokala kampanjerna har man valt att kombinera print och digital display-annonsering. I printannonserna har man utrymme och tid med läsarna att visa olika erbjudanden och påminna om närheten till närmaste återförsäljare. Och med display-annonserna når man räckvidden. Multimediala kampanjer via Mediekompaniet visar på fin uplift på varumärke, engagemang, noggrannhet och action. Telenors senaste multimediala kampanj fick också mycket höga resultat, bland annat ökade actionvariablerna avsevärt.

– Vi väljer ofta Mediekompaniet för att vi kan göra den här typen av lokala aktiveringar i flera olika medieslag, förklarar Jacob. En annan stor fördel är att Mediekompaniet är grymma på att mäta och följa upp kampanjer och att de har bra data på målgrupper och effekten av annonsering på deras plattformar.

Kontakta gärna Ronnie Åkerlund och Rickard Adolfsson på Mediekompaniet för att veta mer.

Relaterade artiklar